2024. május 17. - Paszkál

Izrael bírálja a svédeket

Izrael bírálta pénteken a soros EU-elnök Svédországot, amiért Carl Bildt svéd külügyminiszter megfontolásra érdemesnek minősítette a Goldstone-jelentést. Danny Ajalón izraeli külügyminiszter-helyettes a közszolgálati rádióban elhangzott nyilatkozatában kijelentette, hogy Svédország "rendszeresen Izrael-ellenes álláspontra" helyezkedik.
2009. október 9. péntek 16:16 - HírExtra
Rámutatva, hogy Svédország felvilágosult és baráti ország, felszólította a stockholmi kormányt, hogy állásfoglalásaiban legyen objektívabb és óvatosabb, annál is inkább, mivel "a térségben jelentős érdekekkel bíró Európai Unió soros elnöki tisztségét tölti be".

Ajalón elképzelhetőnek tartja, hogy hazahívják konzultációra Izrael svédországi nagykövetét. Hangsúlyozta azonban, hogy ennek nincs politikai jelentősége, a cél pusztán az, hogy a külügyminisztérium tájékozódjon a közelmúltbeli eseményekről. Az izraeli politikus ismét felhánytorgatta, hogy a svéd hatóságok nem határolódtak el az Aftonbladet című svéd bulvárlaptól, amely azzal vádolta az izraeli hadsereget, hogy palesztin holttestekből származó szervek kereskedelmét fedezte. Egyértelműen jelezte, hogy ha a svéd kormány nem foglal állást az ügyben, Carl Bildt nem kívánatos vendég lesz Izraelben.

A svéd külügyminiszter csütörtökön Stockholmban egy sajtótájékoztatón kijelentette, hogy az izraeli hadsereget és a palesztin felet egyaránt háborús bűnökkel vádoló Goldstone-jelentés "megfontolásra méltó". "Azt gondolom, hogy Goldtone úr nagyon hiteles és feddhetetlen személyiség, ezért jelentésének súlya van" - fogalmazott a svéd külügyminiszter.

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának megbízásából a Richard Goldstone vezette tényfeltáró bizottság folytatott vizsgálatot az év eleji gázai övezeti háborúval kapcsolatos jogsértések ügyében. Szeptember közepén előterjesztett jelentésében a bizottság kimondta, hogy az izraeli hadsereg és palesztin fegyveresek is követtek el háborús és feltehetően emberiesség elleni bűnöket. Izrael élesen bírálta a jelentést, amelyet részrehajlónak minősített.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

H.K.
2009. október 9. 16:48
"Izrael": a legnagyobb antiszemita ország a világon
az egyik legnagyobb atomfegyer arzenállal rendelkezik
agresszív
leszarja az ENSZ-t ha az érdeke úgy kívánja de ha kell neki akkor meg parancsolgat
saját fajtáját is képes leantiszemitázni ha az érdeke úgy kívánja
Ha valaki ezek után hisz ezeknek bármiben is az csak magára vessen. De ha "izrael" ellenzői a nemtetszésüket fejezik ki akkor maradjon minedenki kussban mert minden lépésük, mondatuk, fenyegetésüket meg lehet cáfolni r-go hazudnak!
És mint tudjuk hazugoknak nincs helye az emberek között. El lehet menni a holdra. úgyis találtak rajta vizet. Így legalább leszállhatnak a Magyar vízkészletről.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását