2024. május 19. - Ivó, Milán

Jogosulatlan gazdasági előny?

Jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt emelt vádat a Kaposvári Városi Ügyészség hét vádlott, köztük Ecseny volt és a jelenlegi polgármestere ellen.
2009. október 29. csütörtök 11:39 - HírExtra
Az elsőrendű vádlott 2006. októberéig nyolc éven át volt a község polgármestere, azóta a negyedrendű vádlott tölti be ezt a tisztséget - írta a Somogy Megyei Főügyészség az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben, amelyben tudatják: a vádlottak a közösségi ház felújítására kapott tízmilliós támogatás egy részét - 1,3 millió forintot - jogosulatlanul vették fel.
A korábbi polgármester Máj Péter, a jelenlegi Kőkúti István, mindketten függetlenek.

A vádhatóság szerint a munkák második ütemének befejeztével valótlan tartalmú átadás-átvételi jegyzőkönyvet állítottak ki, melyben nem a valóságnak megfelelően szerepelt a munkák készültségi foka és az sem, hogy azok kifogástalan minőségben készültek el.

A jelenlegi polgármester észlelte, hogy a felújítási munkálatok nem a szerződésben foglaltak szerint készültek el, ezért az átvételt meg kellene tagadni, ezt mégsem tette meg. Ennek oka, hogy úgy tudták, az állami támogatás lehívásához az épületet 2006. október 31. napjáig át kell venniük, ellenkező esetben az addig felvett támogatást az önkormányzatnak vissza kell fizetnie.

A vádlottak, azaz a volt és jelenlegi polgármester, továbbá a körjegyző, egy műszaki ellenőr és a Kaposvölgyi Vízitársulat vezető tisztségviselője és két alkalmazottja szabadlábon várják a bírósági tárgyalást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását