2024. május 20. - Bernát, Felícia

150 milliós hamis áru

Mintegy 70 ezer darab hamis árut foglaltak le a pénzügyőrök összesen 150 millió forint értékben a napokban Budapesten és Rajkán - közölte a vám- és pénzügyőrség kedden az MTI-vel.
2009. november 3. kedd 11:49 - HírExtra
A főváros X. kerületének egyik raktárbázisán hétfőn 13 ezer, védett márkajelzéssel ellátott pólót, pulóvert, rövidnadrágot találtak, amelyek a szakértő szerint hamisítványok. Ezzel egyidejűleg a józsefvárosi piacon csaknem 900 ruhaneműt foglaltak le a nyomozók - írta közleményében a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP).

Az áru összértéke meghaladja a 66 millió forintot, a pénzügyőrök az ügyben áru hamis megjelölésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen személy ellen indítottak eljárást.
A vámhatóság a múlt héten Budapesten és Rajkán is ellenőrzést folytatott; a két városban mintegy 55 ezer darab ruházati terméket és kiegészítőt foglaltak le, amelyek összértéke csaknem 80 millió forint.

A VPOP kiemelte: karácsony közeledtével még nagyobb figyelmet fordítanak a közterületek és a piacok ellenőrzésére a vásárlók érdekében. Mint írták, a hamis ruházati termékek nemcsak a hivatalos forgalmazónak okoznak kárt, de az egészséget is nagy mértékben veszélyeztetik, mivel azok gyártásához ismeretlen eredetű anyagokat használnak fel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását