2024. május 17. - Paszkál

Egy zenekarral kevesebb

Újabb áldozatot szedett a globális gazdasági válság: a Honolulu Szimfonikusok bejelentették, hogy az elapadt pénzügyi támogatások miatt kénytelenek lemondani az idén még hátralevő koncertjeiket és csődvédelmet kérnek.
2009. november 9. hétfő 10:35 - HírExtra
Az Egyesült Államok egyik legnagyobb múltra visszatekintő szimfonikus zenekara a hét végén hozta nyilvánosságra, hogy adósságai elérték az egymillió dollárt, s az év utolsó két hónapjában nem maradt pénze a tervezett előadások megtartására.

A Honolulu Szimfonikus Társaság igazgatótanácsa már október végén megszavazta, hogy bíróságon kérjenek csődvédelmet a zenekar számára. A héten nyújtják be a hivatalos papírokat.

A zenekar előadásainak látogatottsága alapvetően rendben volt, bár az utolsó néhány fellépésre kicsit kevesebb jegyet adtak el. A jegybevételek azonban csupán a kiadások 30 százalékát fedezték, s a maradék 70 százalék adományokból folyt be. Ezek a források azonban a recesszió következtében elapadtak.

A zenekar évi 4,1 millió dolláros költségvetéssel dolgozott. A legnagyobb tételt a zenészek fizetése jelentette. A beszűkült anyagi lehetőségek miatt valószínűleg kénytelenek lesznek a 64 zenész egy részét elküldeni - nyilatkozta a szervezet szóvivője.

A 109 éves együttes abban reménykedik, hogy jövő év elején folytathatja a koncertezést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását