2024. május 16. - Mózes, Botond

A nagykarácsonyi Mikulás már várja a gyerekeket

Nagykarácsonyban, a magyar Mikulás "lakóhelyén" már várja a gyerekeket a nagyszakállú ajándékosztó; a családok, óvodás-és iskoláscsoportok péntektől látogathatnak el az ősz apó rezidenciájára - közölte az MTI-vel a Mikulásfalva Kht. ügyvezetője.
2009. november 11. szerda 08:23 - HírExtra
A pirosra festett, zöldablakos házikót elsőként a Végső Vár Alapítvány jóvoltából a beteg, hátrányos helyzetű, állami gondozásban, vagy nevelőszülői hálózatban élők kereshették fel. Csoportonként váltva egymást, hétfőtől csütörtök délutánig ők vendégeskednek a Mikulásnál - mondta el Mészáros Géza.

Az idén több újdonság is várja a Mikulásházba látogatókat. A legnagyobb meglepetést várhatóan a szarvaskert új lakója okozza, az agancsosok családja ugyanis egy kis szarvassal gyarapodott. Neki, valamint a família kertben élő többi tagjának a gyerekek adhatnak nevet. Javaslataikat a Mikulásnak írhatják, emailezhetik meg.

A játszóházban új játékok, valamint Kovács Péter magángyűjtő jóvoltából, Kinder-figura-kiállítás várja az aprónépet. A tárlat valóságos "Kinder-történelem", hiszen a legidősebb figura 20, a legifjabb tíz éve került elő a csokitojásból.

A 14 éve megnyitott Mikulásházba az ország minden részéből, sőt a környező országokból is érkeznek látogatók, s minden esztendőben felkeresi "kollégáját" a lappföldi Mikulás is.
Tavaly egyébként több mint tizenkét és félezren látogattak el a rezidenciára. Az idén - a gazdasági válság miatt - valamivel kevesebb 8-9 ezer kis vendégre számítanak a nagyszakállú segítői.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását