2024. május 16. - Mózes, Botond

Kukoricázás a Mezőgazdasági Múzeumban

Kukoricafosztás, morzsolás, csuhéfonás, csutkababák és kukoricaszár-játékok készítése is szórakoztatja az érdeklődőket szombaton a budapesti Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.
2009. november 19. csütörtök 12:51 - HírExtra
A kukoricanap alkalmából szervezett programok 11 órakor kezdődnek. A látogatók megismerkedhetnek a kukoricafosztás és -morzsolás titkaival, a kukoricához kapcsolódó néphagyományokkal, a mai felhasználási módokkal, megkóstolhatják a kukoricamálét és -kását, de csutkababákat és kukoricaszár-játékokat is készíthetnek - közölte az intézmény az MTI-vel.

A múzeum Családi Gasztro Napok elnevezésű programsorozata egy éven át, szombattól jövő év november 20-ig várja az érdeklődőket: a tematikus napokon hasznos növények, egyebek mellett tök, gabona, burgonya áll a középpontban.

A tervek szerint január 30-án rendezik meg a töknapot, amelyen tökfaragás, hangszerkészítés, tökös falatok kóstolása színesíti a programot. A gabonanap jövő szeptember 25-én várja látogatóit, akik őrölhetnek, mérhetnek, szitálhatnak, szalmát fonhatnak, csíramálékat, kenyereket és még számos, gabonából készült ételt kóstolhatnak majd az elképzelés szerint. A burgonyanapon, jövő november 20-án krumplis kosár készítése, krumplinyomda és krumplipuska készítése szórakoztatja a családokat, akik a burgonya számtalan elnevezésével - mint például krumpli, pityóka, csicsóka, földialma, földiparadicsom, kolompér, kutyatök - is megismerkedhetnek.

A programok az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulnak meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását