2024. május 16. - Mózes, Botond

Chávez védelmébe vette a "Sakált"

Hugo Chávez venezuelai elnök védelmébe vette Carlost, azaz a Sakál néven ismert terroristát, mondván, hogy a Franciaországban raboskodó venezuelai nagy "forradalmi harcos", aki a palesztinok ügyét támogatta.
2009. november 21. szombat 23:47 - HírExtra
Chávez beszédében kijelentette Carlosról - valódi nevén Illich Sanchez Ramirezről: "Én védelmembe veszem őt. Nem számít, mit mondanak holnap Európában". Ramirez az 1970-es és 1980-as években vált ismertté mint robbantássorozatok, gyilkosságok és túszdrámák feltételezett kitervelője. Jelenleg egy franciaországi börtönben tölti életfogytiglani büntetését két francia titkos ügynök és informátoraik 1975-ben történt meggyilkolása miatt. "Azzal vádolják, hogy terrorista, de Carlos valódi forradalmi harcos volt" - mondta Chávez beszédében.

Ramirezt 1994-ben fogták el Szudánban és francia ügynökök Párizsba szállították. Három évvel később ítélték el.

Chávez védelmébe vette a nemzetközi politika két fekete bárányát, Robert Mugabe zimbabwei és Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnököt is. Mindkettejüket testvérének nevezte, és kijelentette: gondolkodik azon, hogy vajon Idi Amin ugandai diktátor valóban olyan kegyetlen volt-e, mint amilyen híre van. "Azt hittük, hogy kannibál volt" - mondta Aminről, akiről ismert volt, hogy az 1970-es években kínoztatta és meggyilkoltatta politikai ellenfeleit. "Kétségeim vannak. Nem tudom, lehet, hogy nagy hazafi volt" - mondta Chávez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását