2024. május 17. - Paszkál

Ma nyit a MikulásGyár

Megnyitja kapuit délelőtt az idén ötéves fővárosi MikulásGyár, Magyarország egyik legnagyobb jótékonysági akciója.
2009. december 11. péntek 07:22 - HírExtra
A december 22-ig tartó adománygyűjtést Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke és Demszky Gábor főpolgármester, a rendezvény fővédnöke nyitja meg 11.00 órakor a budapesti Felvonulási téren. Itt gyűjtik a felajánlott ajándékokat, tartós élelmiszereket, tisztítószereket, játékokat, ruhákat és könyveket, vagyis könnyen csomagolható és szállítható adományokat várnak, melyeket folyamatosan továbbítanak a rászorulóknak.

Az adományokat azonban nemcsak a Felvonulási térre lehet eljuttatni, hanem tizenkét hazai bevásárlóközpontba is: a gyűjtésben az Alba (Székesfehérvár), a Csepel, a Debrecen, a Duna, a Győr, a Kanizsa, a Kaposvár, a Miskolc, a Nyír, a Szeged, a Szolnok és a Zala Plaza vesz részt.

Idén újdonság, hogy a Magyar Posta közreműködésével a kisebb települések lakóinak is lehetősége a segítségnyújtásra, mivel bármely postán ingyen feladhatók az MikulásGyárnak szánt adományok.

A Felvonulási téren számos érdekes programmal, tematikus napokkal szórakoztatják a látogatókat. Szombaton például a magyar futballválogatott tagjaival találkozhatnak és játszhatnak az érdeklődők, valamint elsajátíthatják egy hazánkban még kevésbé ismert sportág, a footsal alapjait.

A helyszínre látogató óvodás és iskolás csoportok találkozhatnak a Mikulással és segíthetnek az ajándékok csomagolásában is. A szervezők idén meghirdették az Év MikulásGyár-díját: ezt az az iskola nyeri el, amely a legtöbb ajándékot hozza el a gyárba. Az első három helyezett értékes kirándulást nyerhet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását