2024. május 19. - Ivó, Milán

A Hamász vezetője a harc folytatását ígérte

A Hamász radikális palesztin szervezet folytatja a harcot egész Palesztina felszabadításáig - ígérte a mozgalom kormányfője a Gázai övezetben, a Hamász megalapításának 22. évfordulóján elmondott beszédében.
2009. december 14. hétfő 20:01 - HírExtra
"A Hamász nem elégszik meg Gáza felszabadításával, egy gázai független állam létrehozásával. A Hamász fel akarja szabadítani egész Palesztinát, s Gáza felszabadítása csak egy szakasza egész Palesztina felszabadításának... Nem ismerjük el Izraelt, és nem mondunk le az ellenállás jogáról" - jelentette ki Iszmáil Haníje a meglepően nagy létszámban összegyűlt tömeg előtt, az övezet központjában.

Az évfordulót látványos külsőségek közepette, zászlóerdőbe burkolt épületekkel, a jeruzsálemi muzulmán szent hely óriási plakátjával, felvonulásokkal és zenekarokkal ünnepelték meg. A résztvevők száma több tízezer volt, azaz nagyobb mint tavaly, annak ellenére, hogy azóta még több nehézséggel kormányozza a területsávot a Hamász. Ennek oka a szigorú izraeli blokád, amelyen csak élelmiszer és gyógyszer jut át.

A Hamász véget vetett azoknak a találgatásoknak, hogy hamarosan kiszabadulhat a foglyul ejtett Gilád Salit izraeli katona. A mozgalom közleményben tudatta, hogy előbb az izraelieknek kell elengedniük a bebörtönzött palesztinokat. Az elmúlt hetekben olyan hírek terjedtek el, hogy küszöbön áll a fogolycsere, amelyben Salitért közel ezer palesztin szabadulhat ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását