2024. május 19. - Ivó, Milán

Bíróság elé állítanak Iránban három amerikait

Bíróság elé állítanak Iránban három amerikai állampolgárt - közölte hétfőn az iráni külügyminiszter. A három amerikait július 31-én vették őrizetbe tiltott határátlépés miatt az iraki-iráni határ közelében.
2009. december 15. kedd 08:47 - HírExtra
Manusehr Mottaki arról nem árult el részleteket, hogy mikor kezdődik a per, illetve pontosan mivel vádolják őket, csak annyit mondott, hogy a két 27 éves férfi és a 31 éves nő "gyanús indítékkal" lépett iráni területre. A három fogvatartott kihallgatása jelenleg is folyik - tette hozzá. A teheráni főügyész novemberben azt közölte, hogy kémkedés címén emeltek vádat a három amerikai ellen.

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter szerint az iráni hatóságok eljárása "teljesen megalapozatlan", az amerikaiak egyszerű turistaként kirándultak Észak-Irakban, s közben egy jelöletlen határon, véletlenül átléptek iráni területre.

Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök szeptemberben az AP amerikai hírügynökségnek adott interjúban az esettel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy arra kéri majd az illetékes bírákat, legyenek "maximálisan elnézőek" az ügyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását