2024. május 19. - Ivó, Milán

19 halottja van a havazásnak

Az Egyesült Államokban eddig 19 emberéletet követelt a szokatlanul kemény tél; napok óta 180 millió amerikai reszket a hidegtől - írta a pénteki USA Today.
2010. január 8. péntek 20:02 - HírExtra
A havazási és hőmérsékleti rekordokat megdöntő sarki eredetű hidegfront határozza meg a héten az ország középső és keleti felének időjárását, egészen a déli Floridáig. Iskolák tucatjait zárták be, repülőgépjáratok százait törölték, és számottevő károk keletkeztek a mezőgazdaságban az utóbbi napok rideg időjárási körülményei miatt.

Még a délkeleti Georgia államban is a legrosszabbra készülnek fel az emberek; az üzletek polcairól elfogytak a lapátok és a kerozinmelegítők, megcsappant a sókészlet. Sokan kihűlés miatt haltak meg, így az a 88 éves chicagói asszony is, aki nem tudta fűteni lakását.

Az Egyesült Államok 300 milliós lakosságának 60 százaléka él olyan területen, ahol előrejelzés szerint a szokásosnál 15-30 foknál hidegebb lesz az idő vasárnap. A déli államokban hétfőig minden éjszaka rekord hideg következhet be, ami a termést, egyebek között az epret, a citrusféléket és a paradicsomot fenyegeti.

Florida déli térségében, ahol ezekben a napokban 24 Celsius fokos szokott lenni az átlaghőmérséklet, a hét végén fagypont körüli értékeket fognak mérni. A louisianai New Orleansben a szűnni nem akaró, hideg esőzés elűzte az utcákról a turistákat.

A havazás és jegesedés miatt eddig Nebraska, Minnesota, Dél-Dakota és Oklahoma, továbbá Indiana, Kentucky, Mississippi, Alabama és Georgia államban örülhettek a gyerekek, mert hosszabb-rövidebb időre bezártak az iskolák. A lehűlés a vadon élő állatokat is váratlanul érte. Floridában a fák lombjai között élő zöld leguánok közül sok eszméletét vesztve földre pottyant, és a hidegben elpusztult.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását