2024. május 16. - Mózes, Botond

Izraeli légicsapások a Gázai övezetre

Az izraeli hadsereg több légicsapást mért csütörtök este a Gázai övezetre, a támadásoknak legalább két halálos áldozata van, két másik ember súlyosan megsebesült.
2010. január 8. péntek 11:40 - HírExtra
Az izraeli hadsereg egyik szóvivője közölte, hogy a légierő négy bevetésben több támadást intézett gázai célpontok ellen, miután palesztin területről aznap akna- és rakétatámadások érték Izraelt. A szóvivő szerint a légierő egyebek mellett egy gázai fegyvergyárat vett célba, és támadást intézett három csempészalagút ellen. Az egyik alagút Izrael és a Gázai övezet határa közelében volt, és feltehetően egy Izrael-ellenes akció céljából alakították ki. A másik kettő a Gázai övezet és Egyiptom határa alatt húzódott.

Palesztin orvosi források, illetve a Hamász iszlamista szervezet biztonsági tisztviselői szerint az alagutak elleni támadásokban két ember életét vesztette, két másik pedig súlyosan megsebesült. Elképzelhető, hogy vannak további áldozatok is, akik valamely lerombolt alagútban rekedtek.

Más palesztin források szerint Hán-Júnisz városában is becsapódtak izraeli rakéták, és támadás érte az övezet déli részét is.

Néhány órával az izraeli légicsapások előtt palesztin fegyveresek tucatnyi aknát és rakétát lőttek ki Izrael területére, miután a zsidó állam bejelentette, hogy sikeres kísérletet hajtott végre rakéták elleni pajzsrendszerével, amellyel a Hamász támadásai ellen védekezne.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását