2024. május 17. - Paszkál

Harminc százalékkal többen neteznek Kínában

Kínában közel 30 százalékkal 384 millióra nőtt tavaly az internethasználók száma, a növekedés részben a mobiltelefonról szörfözőknek köszönhető - közölte a Kínai Internet Információs Központ (CNNIC).
2010. január 15. péntek 18:45 - HírExtra
Az internet-felhasználók számának tavalyi 28,9 százalékos növekedése elmarad ugyan a 2008-ban tapasztalt 41 százalékos növekedéstől, de a fejlődés üteme még mindig Kínában az egyik leggyorsabb nemzetközi viszonylatban.

A felmérésben azokat a lakosokat sorolták az internetezők közé, akik saját bevallásuk szerint az elmúlt hat hónapban használták az internetet.

A növekedéshez jelentős mértékben a netezésre alkalmas mobiltelefonok is hozzájárultak. A felhasználók 8 százaléka kizárólag mobiltelefonról érte el a világhálót. A 3G-s hálózatok fejlesztésével pedig már 120 millió körül jár azoknak a száma, akik valamilyen netes alkalmazást a telefonjaikon keresztül értek el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását