2024. június 11. - Barnabás

Egy hercegnő esküvője

A hétvégi stockholmi esküvővásárt Viktória hercegnő uralja, a dómot már takarítják a királyi esküvőre, a költők pedig a frigyről szóló verseket faragják. Svédország esküvői lázban ég, júniusra már szinte nem is lehet szabad szállodaszobát találni.
2010. január 23. szombat 16:43 - HírExtra
Az esküvővásár látogatói már megcsodálhatják a királyi nippeket, amelyeket a június 19-i esküvőre gyártanak. A trónörökös Viktória hercegnő és vőlegénye, Daniel Westling, a jövendőbeli Daniel herceg arca kávéscsészéken, csokoládék csomagolásán, vázákon és aranykeretes faliképeken látható.

A királyi esküvő hatalmas üzleti bevétellel kecsegtet, az idegenforgalom 2,5 milliárd koronás (66,6 milliárd forintos) bevételt remél a frigy körüli felhajtásból, de ez akár még több is lehet.

A svéd posta május 13-án bélyeget ad ki a jegyespár tiszteletére, Stockholm pedig június 6-tól az esküvő napjáig tartó rendezvénysorozattal, a Love Festival 2010-zel várja a látogatókat. A város tulajdonában álló Liljevalchs művészeti galéria pedig az ország 30 legismertebb költőjét kérte fel, hogy egy audioinstalláció keretében verssel emeljék az esküvői hangulatot. Az írók közül azonban többen nemet mondtak a galéria felkérésére. Egyikük, Göran Greider például azt mondta, válással kellene számolnia, ha eleget tenne kérésnek, mivel felesége ellenzi a monarchiát.

A fanyalgó hangok azonban egyre inkább háttérbe szorulnak, ezt az is bizonyítja, hogy az SVT svéd tévéadó világszerte 500 millió nézőt vár a képernyők elé, amikor a pár a főváros Storkyra nevű dómjában kimondja az igent. Pedig az esküvő napja a labdarúgó világbajnokság idejére esik. A székesegyház mindenesetre május 2-ig zárva tart, ugyanis a jeles esemény alkalmából alaposan kitakarítják.

Az esküvői láz egyelőre a jegyespáron vehető észre legkevésbé, ők csak teszik a dolgukat. A 36 éves Westling év elején elkísérte jövendőbelijét Afganisztánba, ez sokakat megnyugtatott azt követően, hogy a vőlegény nyáron veseátültetésen esett át, és a fertőzésveszély miatt még a decemberi Nobel-vacsorán sem vett részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását