2024. május 18. - Erik, Alexandra

Magyar sikerművek bolgárul

Megjelent bolgárul Vörös István József Attila-díjas író, költő Svejk gyóntatója című elbeszéléskötete, a bemutató hétfőn lesz a Szófiai Magyar Kulturális Intézetben. Neli Dimova, a szófiai intézet munkatársa elmondta az MTI-nek, hogy a könyvet Emil Baszat irodalomkritikus mutatja be, az eseményen ott lesz a szerző és a fordító, Sztefka Hruszanova.
2010. február 21. vasárnap 14:31 - HírExtra
Vörös István novelláskötete időutazás, Szindbád, Svejk, Mozart, Kafka figuráinak izgalmas egyvelege. A groteszk szövegeken az olvasó a sírás és a nevetés határán egyensúlyoz - mutatott rá Dimova, aki idézte a szerzőt, hogy a magyar, a cseh, a kafkai (német) irodalmat nagymértékben beledolgozta írásaiba. Szórakoztató és izgalmas elbeszéléseket olvashat Vöröstől ezentúl a bolgár érdeklődő is - jegyezte meg.

Vörös István Budapesten született, 46 éves, legutóbbi kötete, a Lackfi Jánossal közösen írt gyermekversek Apám kakasa címmel jelent meg. Heidegger, a postahivatalnok című könyvét verses regénynek titulálja. Február elején volt az ősbemutatója Az ördögszáj című színdarabjának a Nyitott Műhelyben.

A Svejk gyóntatója című novelláskötete a pécsi Jelenkor Kiadónál látott napvilágot 2007-ben, Szófiában a Művészet az erőszak ellen alapítvány - Egyetemi Kiadó gondozta, a bolgár fordítást a Magyar Könyv Alapítvány támogatta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását