2024. május 19. - Ivó, Milán

Hagyó 23 pontja cáfolja a Nokia-doboz legendáját

A BKV-ügyeket vizsgáló fővárosi bizottságnak 23 kérdést tett fel Hagyó Miklós ex-alpolgármesternek. Ő pénteken adta át a válaszokat írásban, majd ezt eljuttatta az MTI-nek is, ám nincs benne semmi meglepő.
2010. március 19. péntek 17:17 - Pásztor Balázs
Miután mind Antal Attila, mind Balogh Zsolt ex-BKV-vezérigazgatók terhelő vallomást tettek Hagyó Miklós ex-MSZP-s ex-alpolgármesterre, a fővárosi közgyűlés is úgy döntött, hogy kifaggatja az ex-nagykutyát az ügy részleteiről. Feltettek neki 23 kérdést, amire ő ma válaszolt is - természetesen írásban, nehogy bárki beleköthessen a mondandójába. Igaz eredetileg szerdán kérték volna számon, és szóban, de nem jött el, hisz a bizottság elnökének egyik tévényilatkozata "megrendítette a bizottság eljárásának tárgyilagosságába vetett hitét".

Nem, nem, nem és nem

A levél tartalma valószínűleg nem lepett meg senkit: a „nem” szó többször szerepel benne, mint bármelyik másik, és ha valahonnan mégis kihagyta volna, nagyrészt ott is tagad. Nem fogadott el pénztől senkitől semmilyen tárolóeszközben, nem adott felhatalmazást senkinek hogy nevében eljárjon, nem kapott egyedi ügyekben instrukciókat Demszkytől, nem fogalmazott meg bárkit preferáló kérést a BKV vezetősége felé, és egyébként sem volt sem utasítási, sem döntési jogköre - hogy csak a nemek egy részét említsük. Hiába vallott rá két egykori BKV-s igazgató, ő tagad, makacsul. Valószínűleg ha Isten leszállna, és ő mondaná el mit látott odafentről, a nagy ember azt is tagadná.

Hagyó nagyjából két dolgot ismert el - igaz mindegyikben ott egy „de”. Egyik, hogy Balogh Zsolttal több alkalommal is tárgyalt, de „mindig akkor, amikor az adott ügy megkívánta”. A másik, hogy az előzetesben vérnyomásproblémákkal küzdő Mesterházy Atillával munkakapcsolatban volt, de ez csak Demszky Gábor külön kérésére történt.
Sőt, nem csak az derült ki, hogy Hagyó nem maga a megtestesült korrupció, hanem az is, hogy egy angyal. Elvégre ő kezdeményezett vizsgálatot több BKV-s ügyben, sőt racionalizáló munkájának köszönhető többek között, hogy a 2008-as évben a BKV 8-9 milliárd forint megtakarítást tudott realizálni. Tehát ha ő nincs, akkor a BKV-tól további 8-9 milliárd tűnik el nyomtalanul... A rendőrség még mindig nem nyomoz Hagyó Miklós után.

Meseország

Ebben az országban senki nem tett semmit. Hagyó sose látott Nokia-dobozt közelről, Orbán sosem hazudott, Bajnai azt se tudja mi az az offshore, az MDF sosem lépett szövetségre az SZDSZ-el, Princz Gábor pedig a legbecsületesebb bankigazgató volt, akit valaha is a hátán hordott a Föld. Ebben az országban soha nem tett senki semmi rosszat, mégis évente ezermilliárdokat tüntet el a korrupció, az útszéli csövesnek előbb hisznek mikor vonatjegyre kér, mint bármelyik politikusnak, és a négyszer többen foglalkoznak Kiszel Tünde nem létező nemi életével, mint a közügyekkel.

Nem ártana valamin változtatni. Sürgősen...
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Janupeter
2010. március 21. 11:01
Változtatni? Szavazz a jobbikra!
szonja91
2010. március 20. 13:01
Duma,duma,duma,duma!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását