2024. május 19. - Ivó, Milán

Megkerült közel három milliárd forintnyi lopott pénz

Megkerült hatmillió dollár és hétmillió euró (összesen közel hárommilliárd forintnak megfelelő összeg), amelyet ősszel loptak el egy nyugdíjas novoszibirszki házaspártól - jelentették pénteki orosz lapok.
2010. március 19. péntek 15:56 - HírExtra
A pénz Nyikolaj Rovbel novoszibirszki nyugdíjasé és feleségéé volt. Ők bízták meg ősszel Jevgenyij Szkoblikov jogászt, hogy a Moszkvában, a Szberbankban lévő pénzt Novoszibirszkbe juttassa.

Szkoblikov meg is érkezett Moszkvába, felvette a pénzt a bankból, majd néhány nap múlva jelentette a rendőrségen, hogy néhány napra elutazott, s ezalatt az általa bérelt lakásból eltűnt a hatalmas összeg.

A rendőrség nyomban arra gyanakodott, hogy maga Szkoblikov tüntette el a pénzt, már csak azért is, mert nem is lett volna szükséges felvennie, átutaltathatta volna Novoszibirszkbe. A jogászt nyomban őrizetbe vették, s most azt mondják, "kizárólag a meggyőzés erejével" érték el, hogy a napokban végre bevallotta: ő tulajdonította el a pénzt, és meg is mutatta, hová rejtette.

Mint kiderült, egy Moszkva melletti településen elásta a nagy összeget tartalmazó három sportszatyrot, amelyek összesen 70 kilogrammot nyomtak.

A Rovbel házaspárt nem rázta meg különösebben a pénz eltűntének híre: fiatalon elhunyt építkezési vállalkozó fiuktól ugyanis 200 millió dollárt és további 200 millió eurót örököltek. De azért örültek, amikor a Komszomolszkaja Pravda című lap újságírójától értesültek arról, hogy pénzük megkerült.

Nyikolaj Rovbel a lapnak elmondta: szándékaik nem változtak, az örökség java részét jótékony célra költik, s legelső sorban egy gyermekek szánt központot akarnak építtetni városukban, hogy legyen a kicsiknek uszodája, játszótere, és minden más, ami örömet szerez nekik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását