2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Az évtized pere!

Megkezdődött annak a baktalórántházi férfinak a tárgyalássorozata hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon, aki a gyanú szerint társával tavaly halálra vert egy helyi férfit, a holttestet egy szennyvízgödörben rejtették el.
2010. március 22. hétfő 14:53 - HírExtra
A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolt 41 éves G. Pál és az 50 éves R. László sértett 2009. február 26-án az esti órákban a város egyik presszójában találkozott egymással, együtt italoztak, majd megállapodtak abban, hogy együtt felkeresik a vádlott unokabátyját, Sz. Lászlót a lakásán, s az idősebb férfi megbeszéli vele egy közös hölgyismerősük ügyét.

A házba belépve szóváltás alakult ki az ittas állapotban lévő három férfi között, majd a vádirat szerint G. Pál rokona felkapott egy, a tűzhely mellett lévő kisbaltát, s többször lecsapott vele R. László fejére.

A földre kerülő férfit ezután még több vágás érte a nyakán és a fején, bántalmazói megtaposták, és egy karóval is ütlegelték; az orvosszakértői vélemény szerint a testét több tucat vágás, szúrás és ütés érte. R. László holttestét a két vádlott a ház udvarán lévő emésztőgödörbe rejtette, a vérnyomokat és a gyilkos szerszámokat pedig eltűntették.

A gyilkosságról később G. Pál számolt be nővérének, a holttestet a rendőrök találták meg tavaly március 7-én.

A bíróságon a vádlott elismerte felelősségét, azt azonban tagadta, hogy bántotta volna a sértettet. Állítása szerint ő csak a holttest elrejtésében segédkezett, R. Lászlót a baltával és a karóval kizárólag Sz. László ütlegelte. Őt a bíróság már nem tudta kihallgatni, mivel a börtönben elhunyt, az ismertetett korábbi vallomásában viszont elismerte a bántalmazás tényét, de unokaöccsét is bűnrészesnek vallotta a gyilkosságban.

A tárgyalás a tanúk meghallgatásával kedden folytatódik a szabolcsi bíróságon, ítélet később várható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását