2024. május 18. - Erik, Alexandra

Guiness rekord Sződligeten!

Bekerül a Guinness Rekordok Könyvébe egy dunakeszi civil szervezet Magyarország, illetve a világ első "élő" biciklijének megformázásáért - közölte a hét végi sikeres kísérlet egyik szervezője az MTI-vel vasárnap.
2010. március 28. vasárnap 18:52 - HírExtra
Forró Gábor elmondta: több mint 250-en - zömmel fiatalok, illetve családosok - regisztráltak a szombati megmérettetésre a sződligeti Duna-parton. A legtöbben helyiek voltak, de sokan jöttek Vácról, Gödről, valamint Dunakesziről is, de távolabbi vidékekről is beneveztek a kísérletbe. A részvevőknek mindössze annak a feltételnek kellett megfelelniük, hogy magukkal hozzák kerékpárjukat.

A sződlogeti önkormányzat segítségével tető alá hozott kísérlet sikeres volt, az élő alakzatként megformált hatalmas kerékpárról légifotó készült, a Guinness magyarországi képviselője pedig jóváhagyta az eredményt. Az Egy csónakban evezünk elnevezésű civil szervezet neve így a világ első "élő" biciklijének "atyjaként" került be a Rekordok Könyvébe - mondta a szervező.

"Nagy szerencsénk volt, ugyanis sem Magyarországon, sem másutt nem kíséreltek még meg hasonlót, így e műfajban a sződligeti élő bicikli lesz az első bejegyzés a híres könyvben" - tette hozzá Forró Gábor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását