2024. május 19. - Ivó, Milán

Húsvéti mise és a szexuális zaklatások

A papok legyenek a gonosz feletti győzelem hírnökei - hangsúlyozta XVI. Benedek pápa húsvét hétfőn a Róma melletti Castelgandolfóban elmondott Regina Coeli (Mennynek királyné asszonya) imájában.
2010. április 5. hétfő 15:37 - HírExtra
A katolikus egyházfőt hívők százai tapsolták meg. XVI. Benedek kiemelte a papok szerepének fontosságát egy olyan időszakban, amikor az egyházat hetek óta megrázkódtatások érik európai és amerikai papok szexuális visszaéléseinek napvilágra kerülése miatt. "Mint mindenki, aki a keresztségben részesült, küldetésül kapjuk, hogy Krisztus angyalai, hírnökei legyünk", de "a papoknak, Krisztus szolgáinak ez különösen a feladatuk" - hangsúlyozta XVI. Benedek.

A pápa nyugodtnak és pihentnek látszott a kimerítő nagyhét, a keresztények legnagyobb ünnepe és a pedofil botrányok sorozata után, amelyekben még őt is meggyanúsították azzal, hogy a Hittani Kongregáció vezetőjeként pedofil bűncselekményeket tussolt el.

A Regina Coeli ima elmondása után, amely húsvétkor az úrangyala imáját helyettesíti, a pápa hat nyelven (franciául, angolul, németül, spanyolul, lengyelül és olaszul) üdvözölte a castelgandolfói rezidencia udvarán összegyűlt híveket.

Többek kezében a pápát támogató transzparensek voltak. Az egyiken, amelyet apácák mutattak fel, az állt olasz nyelven, hogy "Őszentsége, melletted vagyunk".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását