2024. május 19. - Ivó, Milán

BKV-ügy: újabb öt gyanúsítottat hallgattak ki

Újabb öt gyanúsítottat hallgatott ki szerdán a Budapesti Rendőr-főkapitányság a BKV-ügyekkel összefüggésben, valamennyien a közlekedési vállalatnál dolgoztak - tudta meg a BRFK szóvivőjétől az MTI.
2010. április 7. szerda 17:54 - HírExtra
Tafferner Éva az MTI-nek elmondta: a jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt gyanúsítottként kihallgatottak egyike egy volt főosztályvezető, illetve két egykori igazgató, továbbá két másik beosztott. Valamennyiüket kommunikációs szerződésekkel összefüggésben hallgatták ki gyanúsítottként.

A szóvivő ismertette azt is, hogy a korábban meggyanúsított személyek közül hárommal szemben újabb gyanúsítást közöltek különböző vállalkozói szerződések miatt, amelyek 60 millió forintos vagyoni hátrányt jelentettek. Az MTI úgy tudja, ez az újabb gyanúsítás Mesterházy Ernőt, Antal Attilát és Zelenák Tibort érintette.

A rendőrség honlapján közzétett közlemény szerint V. Ágnes, a BKV Zrt. egykori főosztályvezetője megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy "vagyonkezelési kötelezettségét megszegve, a közlekedési vállalat veszteséges működésével össze nem egyeztethető, szükségtelen és indokolatlan szolgáltatások igénybevételére vonatkozó vállalkozói szerződéseket kötött, melyek többsége esetében a teljesített munka szakmai értéke és megvalósítása a piaci viszonyok között forgalomképtelen volt". V. Ágnes pr-tanácsadásra írt alá szerződést, valamint kommunikációs tevékenység végzésére vállalkozói szerződéseket kötött.

A gyanú szerint a nő 12 cég vonatkozásában, mintegy 64 millió forintos vagyoni hátrányt okozott a közlekedési vállalatnak.

A BKV Zrt. egykori igazgatója, Sz. László a BRFK szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy vagyonkezelési kötelezettségét megszegve két cég esetében közreműködött előnytelen kommunikációs szerződés megkötésében, mellyel a BKV Zrt-nek 14 millió forintos vagyoni hátrányt okozott.

A BKV Zrt. egy másik egykori igazgatóját, P. Pétert azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy vagyonkezelési kötelezettségét megszegve igazolta egy el nem készült tanulmány kifizetését, a szerződés valós megkötése előtt 3 hónappal. Ezzel 9 millió forint vagyoni hátrányt okozott.
A két beosztott közül É. Bernadett a rendőrség szerint V. Ágnessel közreműködve vezérigazgatói engedély nélkül kötött vállalkozói szerződést grafikai munkák elvégzésére egy betéti társasággal, mely szerződés teljesítése nem állapítható meg, ennek ellenére több mint 8 millió forintot fizettek ki a cégnek. A másik beosztott, M. György pedig a nyomozók szerint azzal gyanúsítható, hogy vagyonkezelési kötelezettségét megszegve teljesítés nélküli számlát igazolt le egy kommunikációs vállalkozói szerződés kapcsán, mely számlát ezután még egyszer kifizettek. A gyanú szerint az M. György által okozott vagyoni hátrány meghaladja a 22 millió forintot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását