2024. május 16. - Mózes, Botond

Továbbra is tart a légtérzár

Hétfő délután 14 óráig meghosszabbították a légtér zárlatát Németországban - jelentette be vasárnap késő este a repülésbiztonsági hatóság szóvivője. A zárlat országos, azaz egyetlen repülőtér sem indíthat, illetve fogadhat gépeket.
2010. április 19. hétfő 08:48 - HírExtra
Az izlandi vulkánkitörés nyomán Európára boruló hamufelhő miatt Franciaország repterei kedd reggel 8 óráig zárva maradnak, köztük a párizsi Roissy-Charles de Gaulle és az Orly termináljai is. Nagy-Britanniában estig hosszabbították meg a légtérzárlatot. A brit országos légi irányítási szolgálat (NATS) vasárnap este közölte: a légtérzárlat helyi idő szerint "legalább" hétfő este 7 óráig - közép-európai idő szerint 8 óráig - érvényben marad.

Franciaországban a Nizza-Bordeaux tengelytől délre található, vasárnap délután újra megnyílt kilenc polgári és öt katonai repülőtér viszont működik. A légitársaságok átirányíthatják párizsi járataikat a dél-franciaországi repülőterekre, ahonnan buszok és vonatok szállítják tovább az utasokat.

Az Air France már korábban bejelentette, hogy amennyiben a meteorológiai körülmények lehetővé teszik, az átmenetileg megnyitott repülőterekről hétfőn tengerentúli járatainak egy részét elindítja, s ezekre módosíthatják foglalásaikat az eredetileg Párizsból induló, törölt járatok utasai. A légitársaság már vasárnap este megkezdte a Roissy-Charles de Gaulle repülőtérről induló külön buszokkal az utasok eljuttatását a toulouse-i és a pau-i repülőtérre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását