2024. május 18. - Erik, Alexandra

Szörnyű! Lezuhant egy repülő, száznál több halott!

Százöt ember - 94 utas és 11 főnyi személyzet - életét vesztette szerdán a líbiai Tripoli repülőterén, miután lezuhant egy líbiai légitársaság Dél-Afrikából érkező repülőgépe - közölte a biztonsági szolgálat.
2010. május 12. szerda 09:52 - HírExtra
A líbiai főváros légikikötőjében leszállás közben zuhant le az al-Afrikíja líbiai légitársaságnak a dél-afrikai Johannesburgból érkező repülőgépe - közölték a reptér biztonsági szolgálatán. A baleset reggel pontosan hat órakor történt, a gép leszállás közben felrobbant, és darabjaira esett szét - mondta a szolgálat név nélkül nyilatkozó munkatársa. Hozzátette, hogy a személyzet tagjai mind líbiai állampolgárok voltak.

Az érkezési táblázat szerint a gépnek 6.10-kor kellett volna megérkeznie, Tripoliban ekkor jók voltak a meteorológiai körülmények.

A személyzet tagjai mind líbiai állampolgárok voltak, az utasok nagy többsége líbiai, a többi dél-afrikai volt. Hírek szerint volt köztük egy brit állampolgár is, de ő valószínűleg a dél-afrikaiakhoz tartozott. Európai nincs az áldozatok között.

Mohammed Zidán közlekedési miniszter sajtóértekezletén azt közölte, hogy a túlélő gyermek egy tízéves holland kisfiú. Egy tripoli kórházba vitték, sérülései nem életveszélyesek - mondta el a miniszter, aki kizárta azt a feltevést, hogy terrorcselekmény történt volna a gépen.

Egy repülőtéri illetékes azt közölte, hogy a gépen 22 líbiai állampolgár tartózkodott - a személyzet és utasok -, a többiek különböző nemzetiségűek voltak. Korábbi hírek szerint a gépen túlnyomórészt líbiai és dél-afrikai állampolgárok utaztak.

A líbiai légitársaság johannesburgi irodája megerősítette, hogy egy Airbus A330-as gépe szerencsétlenül járt Tripoliban, és azt mondta, hogy a gép "a leszállópályától egy méterre" zuhant le.

Forrás: MTI/hirextra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását