2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Nem létező vaginán gondolkodtak 20 évig!

Huszonkét éves meghökkentő esetről látott napvilágot egy tanulmány. 1998-ban egy dél-afrikai lány szülte meg egészséges gyermekét, azonban nem volt vaginája. Az orvosok azóta is tanakodtak, hogyan eshetett teherbe a leányzó, 2010-re szülték meg a választ.
2010. május 18. kedd 18:23 - HírExtra
1988-ban egy 15 éves kislány került egy dél-afrikai város kórházának szülészetére. Bármelyik pillanatban megszülhetett volna, így az orvosok gyorsan előkészítették. Csakhogy, amikor felfektették az asztalra, volt mit látniuk… Pontosabban fogalmazva nem volt mit látniuk. A lánynak ugyanis nem volt vaginája, csak egy kisebb bemélyedés volt a helyén. Nem volt mit tenniük, császármetszéssel segítették világra az egyébként egészséges kisfiút.

A Müller-féle anomáliában szenvedő lány esete nagy port kavart fel. Nem amiatt, mert nem volt vaginája, hanem, hogy külső beavatkozás nélkül esett teherbe. A kartonját vizsgálva azonban furcsa egybeesésre lettek figyelmesek az orvosok. Kiderült, hogy a szülés előtt 278 nappal volt kórházban. Mint kiderült, éppen orálisan elégítette ki barátját, amikor az expasija rájuk rontott és megkéselte a lányt. A szakemberek állítása szerint a hasán ejtett seben keresztül jutott be a sperma a szervezetébe.


A British Journal of Obstetrics and Gynaecology című szaklapban megjelent tanulmány szerint ez az egyetlen magyarázat, mármint, hogy az „ondósejtek a béltraktuson keresztül jutottak el a reprodukciós szervekig. A sebét akkor kitisztították és összevarrták. Kilenc hónappal később pedig megszületett a fia.

Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását