2024. május 19. - Ivó, Milán

Homer Simpson legyőzte Harry Pottert

A sörvedelő és fánkimádó Homer Simpsont, a Simpson család fejét nevezte meg az utóbbi két évtized legjobb televíziós és filmes karakterének az Entertainment Weekly című amerikai magazin.
2010. június 1. kedd 11:31 - HírExtra
A springfieldi atomerőmű biztonsági felügyelője Harry Pottert és Buffyt, a vámpírvadászt utasította maga mögé a lap felmérésében.

Homer atyja, Matt Groenig szerint a sárga figura sikere abban rejlik, hogy milliók tudnak vele azonosulni. A Simpson család sikere hosszú évek óta töretlen, az animációs sorozatot több mint 90 országban sugározzák. Az Egyesült Államokban ez a legrégebben futó főműsoridős széria, jelenleg a 21. évadát tapossa.

J.K. Rowling varázslótanonca, Harry Potter "globális ikonként" érdemelte ki a második helyet a szavazóktól. A Sarah Michelle Gellar színésznő által megformált Buffy lett a harmadik, nem kisebb tévés karaktert megelőzve, mint Tony Soprano családfő a Maffiózók című sorozatból. Az ötödik legnépszerűbb a Batman-folytatás Jokere lett Heath Ledger alakításában.

Az első tízben szerepel még Rachel figurája a Jóbarátokból, Ollókezű Edward, vagyis Johnny Depp, Hannibal Lecter - akinek bőrébe Anthony Hopkins bújt -, Carrie Bradshaw, akit Sarah Jessica Parker tett ismertté a Szex és New Yorkban, illetve Spongyabob Kockanadrág, Bikinifenék hőse.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását