2024. május 16. - Mózes, Botond

"Ozzy" és a "női hangú férfi" a Városligetben

Rózsaszín lufik lepték el idén is a Városligetet. Az Avon Magyarország, és az Egészségliget számos programmal kedveskedett az arra járóknak. No de lássuk, mi is volt a helyszínen!
2010. június 6. vasárnap 18:10 - Tamási Ágnes Anna
Az időjárás szerencsére nagyon kegyes volt, hiszen a mostani esős napok után végre napsütés fogadta az embereket, így nem kellett esernyővel, vagy esőkabátban futkározni. Szombat délután két órakor kezdetét vette a rózsaszín lufis felvonulás, azaz a „Gyaloglás az Életért” menet. A négy kilométeres távot hatalmas tömeg tette meg, hazai celebek vezetésével, mint például Zséda, Lilu, Ördög Nóra és Gönczi Gábor.

A kellemes kis séta után végre szemügyre tudtuk venni, hogy milyen programokat kínál az egészséghétvége.Az egyik standnál bohócok fogadták a csemetéket, akik viccelődtek, és lufikat hajtogattak, bár a csontváz léggömb egy három éves gyerek kezébe kicsit bizarrul hatott. Persze rendezvény egészséggel volt kapcsolatos, így legalább az ember anatómiájáról is tanulhattak a gyerkőcök, tehát belefért! A picik természetesen örömmel részt vettek az arcfestéseken, és az ugráló-várakban is sok apróság játszott.

A szűrőállomásokon kígyózó sor állt folyamatosan, néha egy órát is kellett arra várni, hogy valaki bejusson a vizsgálatokra. Ilyen kritikus állomás volt a mellrákszűrés, a vérnyomás-, és koleszterinmérés, itt nagy tömeg tartózkodott, főleg a szombati napon.

Mi az egészség?

1948-as megalakulásakor a World Health Organization (WHO) az egészséget a következőképpen definiálta: „Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya”.


Az Avon kozmetikai cég sokat tesz a női összefogásért, és ez be is bizonyosodott, miután egy pécsi hölgy csapattal találkoztunk.. Egy asszonnyal sikerült beszélnünk, ő a következőket mondta:

„Minden évben részt veszek ezen a rendezvényen, nagyon jól érzem magam itt az Avon csapatban. Reggel hétkor indultunk Pécsről, este nyolckor pedig megyünk is haza. A cég busszal hozott fel minket. Örülök, hogy évről-évre egyre több ember látogat el ide, és remélem jövőre még többen veszünk részt a mellrák elleni gyalogláson.”

Délután öt óra körül a nagyszínpadnál kezdtek gyülekezni az emberek. Nem is csodálom, hiszen a Csillag Születikből jól ismert ultramagas női hangon éneklő férfi, Vásáry André lépett fel.  Lenyűgözően dalolt, bár jobb lett volna, ha több saját számot ad elő, de a hangulat így is fenomenális volt. Nem sokkal ezután hatalmas ováció fogadta a bájos Zsédát is, aki szintén remek produkcióval állt a nagyérdemű elé.

Ha már egyszer egészség szigetnél tartunk, hogy lehet az, hogy saláták helyett füstölt kolbászok, hurka, gyros, és hamburger volt a menü? Sehol nem lehetett találni egy salátabárt, viszont grillezett húsokat minden tizedik méteren, és csak egy ismert tejtermékekkel foglalkozó cég osztogatott ingyen joghurtot...

Élvezetes volt viszont a sminkverseny, a közös aerobik, és a mozgás.  A smink verseny meglepetést is tartogatott számunkra, hiszen egy öt éves kislány bemutatta, hogy mi is az új trendi arcfestés. Szemét rúzzsal kente be, száját szemceruzával festette ki. Az attrakció után édesapja sietett segítségére, az eredmény pedig elképesztő lett. Mintha Ozzy Osbournet láttuk volna gyerekkorában!Természetesen nyert egy ajándékcsomagot, de amit a közönség átélt szerintem felejthetetlen volt. Kicsi lány, jövőre Alice Coopert kérünk!

A szervezőknek nem lehetett okuk a panaszra: több ezren látogattak el a városligetbe idén is. Talán a szűrőállomásokat kellene megtöbbszörözni, hogy az emberek ne álljanak órákat egy vizsgálat miatt, valamint gyümölcs- és zöldségstandok sem ártanának az Egészségligetnek.
Forrás: hirextra.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását