2024. május 18. - Erik, Alexandra

Obama: az európai gondok kihatnak az USA-ra

Az amerikai gazdaság alapvetően erősödik, de az európai gazdasági gondok miatt úgymond ellenszélbe került, ezért erőteljesebb serkentő lépésekre van szükség a munkanélküliség csökkentésére.
2010. június 30. szerda 08:04 - HírExtra
Obama kijelentette, hogy az amerikai gazdaság több ágazatában is javulás tapasztalható, de a külföldi gazdasági problémáknak kedvezőtlen hatásuk van. "Az európai gondok miatt nehézségeink vannak, némi nyugtalanság és idegesség érezhető a piacokon, valamint a vállalatok és befektetők körében" - fogalmazott.

Ben Bernanke Fed-elnök is megerősítette, hogy az amerikai gazdaság teljesítményét értékelve figyelembe kell venni a nemzetközi fejleményeket. "Az, ami a feltörekvő piacokon zajlik a világon, Európában, hatással van ránk itt az Egyesült Államokban" - mondta.

Obama - miután gazdasági kabinetjével tárgyalt az amerikai gazdaság fejlődési távlatairól - kifejezte meggyőződését, hogy a kongresszus elfogadja a pénzügyi reformcsomagot, amely szerinte biztonságot fog teremteni a pénzügyi piacokon és segít majd a fogyasztóknak.

Az amerikai elnökre egyre nagyobb nyomás nehezedik a magas, csaknem 10 százalékos munkanélküliség csökkentése érdekében, különösen a novemberi törvényhozási választások közeledtével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását