2024. május 20. - Bernát, Felícia

"Nuku" feketelista

Oroszország és Ukrajna megszüntette a nem kívánatos beutazók kölcsönös "feketelistáját" - jelentette kedden az ukrán sajtó.
2010. július 13. kedd 14:30 - HírExtra
Az intézkedés orosz oldalon vonatkozik Jurij Luzskov moszkvai polgármesterre, akit 2008 májusában tiltottak ki Ukrajnából, miután egy nyilatkozatában visszakövetelte Oroszország számára az orosz fekete-tengeri flotta szevasztopoli támaszpontját. Ukrán kormányzati források szerint Luzskov hamar ki is használta a lehetőséget, és a múlt hét végén Ukrajnába utazott, hogy részt vegyen a 60 éves Viktor Janukovics elnök születésnapi ünnepségén.

Szabadon beutazhat ezentúl Ukrajnába Konsztantyin Zatulin orosz parlamenti képviselő is, akit az ukrán kormány korábban azzal vádolt meg, hogy etnikai erőszakot próbál szítani, és Ukrajna területi integritása ellen munkálkodik - írta az Ekonomicseszkije Izvesztyija című napilap.

Luzskovot és Zatulint még Viktor Juscsenko elnöksége alatt tiltották ki Ukrajnából. Oroszország válaszul több ukrán politikust - köztük Petro Porosenko volt külügyminisztert - nyilvánított nem kívánatos személlyé saját területén. A februárban elnökké választott Janukovics azonban arra törekszik, hogy javítsa a Moszkvához fűződő kapcsolatokat.

Kijev 2006-ban Vlagyimir Zsirinovszkijnak is megtiltotta, hogy Ukrajnába utazzon, miután az orosz nacionalista politikus éles megjegyzéseket tett a két ország közötti gázvita során. A tilalmat az ukránok egy évvel később feloldották.

Az ukrán titkosszolgálat (SZBU) szóvivője nem akarta kommentálni a lap értesülését, viszont tagadta, hogy létezne "feketelista" az Ukrajnában nem kívánatos személyekről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását