2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kínába érkezett a Conson tájfun

Elérte a Conson tájfun a dél-kínai Hajnan sziget legdélebbi városának, Szanjának a partjait - jelentette a városi katasztrófamegelőző hivatal.
2010. július 16. péntek 17:32 - HírExtra
A napokkal korábban előre jelzett forgószél középpontjában 126 kilométeres óránkénti sebességgel érkezett a Jalong öbölbe. A halászhajókat a térségben péntekre visszahívták a kikötőbe, és pénteken délután fél ötre közel 40 ezer veszélyeztetett területen élő embert költöztettek biztonságosabb helyre.

A Conson - az idei első tájfun Kínában - magas hullámokat verve, vidéki utakat járhatatlanná téve hagyott eddig nyomot a közkedvelt dél-kínai turisztikai célpont területén. Hajnan csütörtök óta leállította a hajóközlekedést, és szünetelteti a légi járatokat.

A Conson tájfun a Fülöp-szigetek irányából a Dél-kínai-tenger fölött haladva érkezett. A Fülöp-szigeteken, ahol komoly pusztítást végzett, legkevesebb 39 halottja van, több tucatnyian eltűntek, sok a sérült.

A tájfun legerősebb széllökései - a közel 120-130 km óránkénti alapszél mellett - megközelítették a 160 kilométert óránként, s ezzel 5-6 méteres hullámokat idézett elő. Előrejelzések szerint a forgószél legközelebbi célpontja a Kuangtung tartományi Tienpaj város lesz. Kína után várhatóan Vietnam irányába halad majd tovább.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását