2024. május 17. - Paszkál

Kuba hat politikai foglyot enged szabadon

Kuba újabb hat politikai foglyot enged szabadon az elkövetkező napokban a havannai kormány és a kubai római katolikus egyház megállapodásával összhangban - közölte pénteken a havannai érsekség.
2010. augusztus 14. szombat 14:27 - HírExtra
Az elítélteket a börtönből egyenesen a repülőgéphez szállítják, ahol találkoznak családtagjaikkal, majd együtt Spanyolországba repülnek. Kuba július elején jelentette be, hogy fokozatosan szabadon bocsát 52 politikai foglyot, annak a 75 fős csoportnak a tagjait, akiket 2003-ban monstre perekben ítéltek súlyos börtönbüntetésre ellenzéki tevékenységükért. A bejelentést megelőzően a kubai katolikus egyház közbenjárt Raúl Castro kubai államfőnél a foglyok elengedése érdekében.

A megállapodással összhangban a kubai hatóságok eddig húsz politikai foglyot engedtek szabadon, akik családostul ugyancsak Madridba utaztak. Egy közülük továbbutazott Chilébe.

Raúl Castro augusztus elején parlamenti beszédében leszögezte, hogy az "ellenforradalmi elítéltek" elengedése Kuba szuverén döntése. Felhívta a figyelmet arra, hogy Havanna őket ezentúl is "árulóknak", az Egyesült Államok által pénzelt "zsoldosoknak" tekinti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását