2024. május 18. - Erik, Alexandra

A humor nagyágyúja Pécsett fog fellépni

A többszörösen díjnyertes La Clique, amely a kabaré, az új burleszk, a cirkusz és a kortárs varieté fantasztikus ötvözetével hódította meg a világot, szerdától szombatig Pécsett vendégszerepel.
2010. augusztus 17. kedd 16:02 - HírExtra
Kardos József, a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projekt programigazgatója az MTI-nek elmondta: a csapatot világszerte számos díjjal jutalmazták, a kritikusok pedig egyöntetűen magasztalják a La Clique "lebilincselő, szexi és magával ragadó" show-ját.

A legmagasabb brit színházi elismeréssel, az Olivier-díjjal is kitüntetett produkcióban összesen nyolc különböző történetbe csöppenhetnek a nézők. A lélegzetelállító akrobatikus elemek és a humor mellett az udvari bolond komikustól a vetkőző jeleneten át a felnőtt bábjátékig számos érdekesség váltja egymást a porondon.

A La Clique többek között spanyol, ausztrál, norvég, kanadai, svéd és német tagokból áll, akik a műfajt különböző oldalról közelítik meg - ebben rejlik az előadás bája. Az óriási népszerűségnek örvendő show eredetileg 2004-ben az edinburgh-i Fringe Fesztiválra született Brett Haylock kreatív producer és rendező, valamint David Bates producer kezdeményezésére.

Kezdetben egy tükörsátorban, körkörös színpadon léptek fel, de 2008 óta már hagyományos színháztermekben is játszanak a világ számos táján. A nemzetközi társaság augusztus 18. és 21. között öt alkalommal adja elő kabaré-showját a pécsi Ifjúsági Ház melletti parkolóban felállított sátorban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását