2024. május 17. - Paszkál

Izrael háborúzik Irakkal?

Izraelnek nyolc napja van még rá, hogy csapást mérjen az augusztus 21-én orosz segítséggel beindítandó busehri nukleáris létesítményre és ezzel megakadályozza, hogy Iránnak működő atomerőműve legyen - jelentette ki az Egyesült Államok volt ENSZ-nagykövete, John Bolton helyi idő szerint hétfőn a Fox Business Networknek.
2010. augusztus 17. kedd 17:31 - HírExtra
Bolton szerint ez után már késő lesz katonai csapást intézni a létesítmény ellen, mert a támadás után keletkező sugárzás megfertőzné az iráni polgári lakosságot. A volt diplomata közölte azt is, hogy nem hiszi, hogy Izrael végrehajtana egy ilyen támadást, de élesen bírálta Oroszországot az Iránnak az erőmű építésében nyújtott támogatása miatt.

Ha elmarad az izraeli támadás, akkor "Irán olyan dolgot ér el, amit Izrael egyetlen ellenfele és az Egyesült Államok egyetlen közel-keleti ellensége sem, ez pedig egy működő nukleáris reaktor" - mondta a volt ENSZ-nagykövet.

Ramin Mehmanparaszt iráni külügyi szóvivő kedden Teheránban valószínűtlennek ítélte meg egy Busehr elleni támadás lehetőségét.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását