2024. május 20. - Bernát, Felícia

Irán: hazaengednek egy amerikai turistát

Az iráni hatóságok szabadon engednek egyet a három, több mint egy éve fogvatartott amerikai turista közül, akik vízum nélkül, az Egyesült Államok álláspontja szerint véletlenül lépték át a határt.
2010. szeptember 10. péntek 07:34 - HírExtra
Az USA a bejelentésre reagálva továbbra is mindhárom fogoly elengedését követeli. A három amerikai állampolgárt 2009 júliusában fogták el az iráni-iraki határ közelében, amikor a hegyekben kirándultak, és mivel nincs jól látható határjelzés a két ország között, valószínűleg eltévedhettek.

Az iráni hírszerzés szerint azonban nem lehet véletlen, hogy pont akkor hatoltak be az országba, amikor utcai zavargások voltak az iszlám országban.

A három harminc év körüli fiatalt, két férfit és egy nőt, tavaly év végén vádolták meg kémkedéssel, és azóta is ítélet nélkül tartják őket fogva.

Az Egyesült Államok leszögezte, hogy Shane Bauer, Sarah Shourd és Josh Fattal soha nem dolgozott a kormánynak. Az ügy tovább súlyosbította Washington és Teherán amúgy is feszült viszonyát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását