2024. május 17. - Paszkál

Adakoznak a kínai milliárdosok

Már több mint száz üzletembertársát győzte meg egy kínai milliárdos, hogy csatlakozzanak az amerikai gazdagok Warren Buffett és Bill Gates által életre hívott jótékonysági klubjához.
2010. szeptember 15. szerda 21:15 - HírExtra
A két amerikai üzletember hamarosan Kínába látogat, hogy népszerűsítse emberbaráti tervét. Csen Kuang-piao (Chen Guangbiao) kínai milliárdos már korábban jelezte, hogy csatlakozik az amerikai kezdeményezéshez, amelynek keretében a milliomosok, milliárdosok legalább vagyonuk felét jótékony célokra ajánlják fel.

Csen Kuang-piao a múlt héten jelentette be, hogy halála után vagyonát emberbaráti célokra kell fordítani. Az üzletember jelenleg 440 millió dollárnak megfelelő összeggel rendelkezik.
A kínai tehetősek ugyanakkor nem igyekeztek nyomában járni, és azt sem jelentették be, hogy megjelennek a Buffett és Bill Gates tiszteletére adott nagyszabású vacsorán. Azóta Csen több mint száz üzletembert beszélt rá, hogy kövesse példáját, és ajánlja fel vagyonát a társadalmi célok megvalósítására.

Gates és Buffett a napokban levélben tudatta, hogy nem akarják erőltetni a kínai gazdagokat, mert tudják, hogy Kínának saját segítségnyújtásának kultúráját kell fejlesztenie.

A távol-keleti országban bonyolult az emberbaráti tevékenység, a veszteség és a korrupció gyakran távol tartja a nyugati donorokat. A kínai szupergazdagok közül többet az tart vissza a fokozott segítségnyújtástól, hogy a nagylelkű adományok felfednék, vagyonuk nagyobb a kormány vagy a riválisaik által becsültnél. Ezáltal pedig nem kívánt figyelem hárulna rájuk.

Csen fokozottabb toleranciát és megértést kért a nyilvánosságtól azok iránt, akik adakoznának, mert a sajtó gyakran kétségbe vonja a vagyonosok jótékony célú adományai mögött húzódó jóhiszeműséget.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását