2024. május 17. - Paszkál

Mi is az BlackPad?

BlackPad néven várhatóan a jövő héten mutatják be Research In Motion (RIM) kanadai távközlési vállalat iPad rivális táblapécéjét.
2010. szeptember 22. szerda 21:55 - HírExtra
A The Wall Street Journal című amerikai gazdasági napilap információi szerint az Apple táblagépénél mintegy 7 centiméterrel kisebb, 17,8 centiméter képátlójú kijelzővel rendelkező, kamerával egybeépített eszközt elsőként egy San Francisco-i fejlesztői konferencián láthatja meg a szakmai közönség.

Az Apple gyakorlatától eltérően a RIM táblagépét nem a Blackberry okostelefonhoz fejlesztett legfrissebb operációs rendszerrel, hanem a QNX Software Systems új szoftverével látják el.
A BlackPad várhatóan a negyedik negyedévtől kerülhet kiskereskedelmi forgalomba.

A Gartner piackutató szerint a Blackberryk globális piaci részesedése egy százalékot veszítve 18 százalékra esett vissza az okostelefonok piacán 2010-ben. Ebben a szegmensben korábban egyeduralkodó RIM elsősorban az Apple készülékei és a Google Android operációs rendszereit használó okostelefonok miatt néz egyre erősebb verseny elé, miközben a Microsoft is elismerte, hogy gyártói partnereivel iPadhez hasonló készülék fejlesztésén dolgozik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását