2024. május 19. - Ivó, Milán

Elérte a fővárost a kolerajárvány

Elérte Haiti fővárosát, Port-au-Prince-t a karibi országban pusztító kolerajárvány - közölte egy ENSZ-segélyszervezet szóvivője.
2010. október 24. vasárnap 12:30 - HírExtra
A fővárosban öt embernél diagnosztizálták a gyilkos kórt, s elkülönítették őket. Mindannyian az északi Artibonite tartományban, a leginkább fertőzött országrészben betegedtek meg. A hatóságokat rendkívül aggasztja, hogy a kolera felütötte a fejét Port-au-Prince-ben, különösen arra való tekintettel, hogy a kór átterjedhet a főváros környéki zsúfolt menekülttáborokra, amelyekben a januári földrengésben hajléktalanná vált 1,5 millió ember kapott ideiglenes szállást.

Az egészségügyi hatóságok ezért igyekeznek rávenni a helyi lakosságot a megelőző óvintézkedésekre. Javasolják, hogy minél gyakrabban mossanak kezet szappannal, és csak garantáltan tiszta vizet igyanak.

A kolerajárvány halálos áldozatainak a száma a legfrissebb adatok szerint már meghaladja a kétszázat, és regisztrált megbetegedések száma háromezer felé közelít.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását