2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Ön megmentené az autót?!

Itthon is megismétlődhet a berlini autódobás, melynek óriási visszhangja volt. A kérdés ezúttal az: vajon a magyar emberek is inkább darabokra törnének egy autót, mint hogy valaki megnyerje azt?
2010. november 6. szombat 18:19 -
Mi jellemzi a Magyarokat: irigység, jó szándék, rosszindulat, kárörvendés, nyereményvágy vagy botrányra éhség? Sebestyén Balázsék most letesztelik az országot, a nép kezébe teszik egy autó sorsát.

Balázsékat egy berlini rádió akciója ihlette meg, mely alapján ők is egy meghökkentő tesztre készülnek. November 12-én egy harminc méter magasra fellógatott autó lelhet gazdára, zuhanhat a mélybe. A kocsi sorsa a hallgatók kezében lesz.

Honnan jött most ez az ötlet?

Sebestyén Balázs egy érdekes videóra bukkant a világhálón. A képsorokon őrjöngő tömeg előtt zuhant mélybe egy értékes autó. Egy berlini rádió, hallgatóira bízta a kocsi sorsát: ha kellő szavazat érkezik az autó megmentésére, a szavazók között lel gazdára a kocsi. Ám arra is lehetett voksolni, hogy inkább senki se nyerjen, ez esetben a mélybe zuhan az autó. Berlinben utóbbiak voltak többen.

"Döbbenetes, hogy milyen indulatokat váltott ki a játék. Egyrészt pár nap alatt sikerült mindent összeszednünk hozzá, már van autónk, darunk és helyszínünk is, tehát a kocsit mindenképpen fellógatjuk. Igazán érdekes azonban az, hogy az emberek mennyire különbözően vélekednek.

Egyik hallgató azt írja, hogy elsírja magát ha nem mentjük meg az autót, majd mindjárt egy következő sms-ben azt kapjuk egy másik hallgatótól, hogy kicsi az esély arra, hogy nyerjen, úgyhogy másé se legyen, dobjuk le. Mi is kíváncsiak vagyunk mi lesz a vége és vajon a magyarok a németekhez hasonlóan feláldoznának-e egy autót. Egy biztos, ez most nem a mi döntésünk, az autó sorsa az ország kezében van, mi csak megteremtettük hozzá a feltételeket." - mondta Sebestyén Balázs.

Berlinben, óriási őrületet váltott ki a játék: megszámlálhatatlanul sok tévéstáb, újságíró és fotósok hada követte figyelemmel az akciót. Itthon is hasonló érdeklődés várható, hiszen a rádió sms fala már többször lefagyott a rengeteg üzenettől, pedig a szavazás csak hétfőn kezdődik. Az autót hétfőtől bárki megtekintheti 30 méter magasban lógva és szavazhat a sorsáról: darabokra törjön, vagy gazdára találjon?

A szavazás november 12. péntek 9.00 órakor zárul (ekkor zuhan le az autó, vagy
talál gazdára).
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását