2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Szabadság!

Mianmari vezető tisztviselők pénteki közlése szerint biztosra vehető, hogy a napokban szabadon engedik Aung Szan Szú Kji ellenzéki politikust.
2010. november 12. péntek 10:11 - HírExtra
Az utóbbi húsz év nagy részét fogságban töltő ellenzéki vezető pártja úgy tudja, hogy a szabadon engedésről szóló utasítást a katonai junta már aláírta. "A hatóságok szabadon fogják engedni (a politikust), ez biztos" - hangsúlyozta egy tisztségviselő. A Nobel-békedíjasra kiszabott legutóbbi 18 hónapos házi őrizet szombaton jár le, alig egy héttel a 20 év után először megtartott parlamenti választások után.


Az NLD közleménye szerint Aung Szan Szú Kjit pártja régi székhelyére szállítják, ahol már több tucat híve gyűlt össze az ellenzéki berkekben csak "Dáma"-ként emlegetett politikusasszony fogadására.

A katonai junta nem erősítette meg az ellenzéki politikus szabadon engedéséről szóló információkat.

A 65 éves Nobel-békedíjasra kiszabott legutóbbi 18 hónapos házi őrizet szombaton jár le, alig egy héttel a 20 év után először megtartott parlamenti választások után, amelyen az NLD nem indult, mivel ahhoz a hatályos választási törvény értelmében ki kellett volna zárnia a párt börtönviselt tagjait, így vezetőjét is.

A Nyugat csak egy színjátéknak tartja a vasárnapi voksolást, amelyen a parlamenti helyek hozzávetőleg 80 százalékát a mianmari katonai junta által létrehozott tömörülés, a Szövetségi Szolidaritás és a Fejlődés Pártja (USDP) szerezte meg. Az ellenzéki erők szerint az USDP csalások sorozatával érte el elsöprő választási győzelmét.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását