2024. május 17. - Paszkál

Szünet a perben

Szüneteltetik az UD Zrt. által a magyar állam, annak képviseletében a volt Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, valamint az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal ellen indított kártérítési pert - írta a Népszava és a Magyar Nemzet pénteken.
2010. november 12. péntek 08:21 - HírExtra
A Magyar Nemzetnek Futó Barnabás, az UD Zrt. jogi képviselője azt mondta: addig kívánják szüneteltetni a pert, amíg megjelölik, melyek azok a jogutód szervezetek, amelyeket alperesként hívnak be. Az ügyvéd szerint a kérdés néhány héten belül tisztázódik, és folytatódhat a per, amelyben az UD Zrt. 10 millió forint nem vagyoni és 1,7 milliárd forint vagyoni kár megtérítését követeli.

A Népszava úgy tudja, a felek közös levélben kérték az eljárás szüneteltetését, és azért nem megszüntetését, mert nem egyeztek meg minden részletkérdésben. A lap megjegyzi: szüneteltetés esetén a feleknek hat hónapjuk van arra, hogy kérvényezzék a per újraindítását, különben az eljárás megszűnik.

A vagyonvédelmi cég azért perel, mert elvesztette megrendelőit, miután Laborc Sándor, az NBH egykori főigazgatója 2008 őszén - később valótlannak bizonyult gyanú alapján - feljelentette a vállalkozás vezetőit - emlékeztetnek a lapok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását