2024. május 17. - Paszkál

Elítéltek egy marihuánát árusító társaságot

Marihuánát árusítottak, illetve fogyasztottak annak a Bács-Kiskun megyei társaságnak a tagjai, akiket szerdán ítélt el jogerősen a Szegedi Ítélőtábla.
2010. december 1. szerda 11:03 - HírExtra
Az akkor 21 éves elsőrendű vádlott 2006 márciusában ajánlotta fel volt osztálytársának, hogy marihuánát szállít neki. A másodrendű vádlott kezdetben 800 forintos grammonkénti áron saját fogyasztásra vásárolt kábítószert, később árulni is kezdte a drogot, grammonként 1500 forintért.

A két férfi között összesen 300 gramm marihuána cserélt gazdát. A vádlottak összeismerkedtek egy 33 éves mátételki nővel, aki nagyobb mennyiségű "füvet" ajánlott fel nekik. Az asszony az elfogásáig összesen mintegy ezer gramm marihuánát értékesített, míg a lakásán tartott házkutatás során a rendőrség 2.648 gramm marihuánát foglalt le.

A kereskedőket kábítószerrel való visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a táblabíróság: az elsőrendű vádlottat két év - végrehajtásában öt esztendőre felfüggesztett - börtönre, a másodrendű vádlottat pedig két év kilenc hónap börtönre ítélte, ő a büntetés felének letöltése után szabadulhat feltételesen. A harmadrendű vádlott öt év börtönt kapott. A fogyasztókat felfüggesztett fogházbüntetésre, illetve pénzbüntetésre ítélték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását