2024. május 10. - Ármin, Pálma

Kezd visszaállni a rend a spanyoloknál

Újra munkába állt a spanyol légiirányítók egy része - közölte a madridi repülőtéri hatóságok egyik szóvivője szombaton, nem sokkal azután, hogy a kormány szükségállapotot hirdetett ki a légiirányítók vadsztrájkjának letörésére.
2010. december 4. szombat 15:59 - HírExtra
"A légiirányítók sorra munkába állnak, és a légtér szektorainak közel felét már sikerült újra megnyitni" a forgalom előtt - mondta el a szóvivő.

Alfredo Perez Rubalcaba miniszterelnök-helyettes korábban a példa nélküli intézkedést részletezve elmondta: az ellenőrök a szükségállapot alapján kötelesek felvenni a munkát és ha nem teszik, a katonai büntetőtörvénykönyv alapján kerülnek vád alá, ami börtönbüntetést vonhat maga után.

A spanyol légtér forgalma azonban aligha állhat teljesen helyre szombaton, mivel az Iberia nemzeti légitársaság korábban vasárnap reggel 6 óráig, a Ryanair fapados légitársaság pedig szombat estig lemondta már minden járatát.

Az ország polgári repülési ügynökségének (AENA) közlése szerint délutánra mintegy 30 százalékos kapacitással működhet a madridi Barajas repülőtér. A barcelonai repülőtér 15-fős légi irányításának 11 beosztásába tértek vissza a dolgozók néhány órával a szükségállapot kihirdetése után.

Szombatra virradó éjszaka a spanyolországi repülőtereken a hadsereg egységeinek kellett átvennie a forgalom irányítását, mert a légiirányítók túlnyomó többsége pénteken beteget jelentve bújtatott sztrájkba kezdett.

A munkabeszüntetés mintegy 250 ezer ember utazását zavarhatja meg a Spanyolországban egyik legforgalmasabbnak számító ünnepi hétvégén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását