2024. május 17. - Paszkál

Állati karácsony Miskolcon

Idén is megrendezik az Állatok Karácsonya elnevezésű rendezvénysorozatot a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban, ennek időtartama alatt mintegy ezer gyermek találkozhat az intézmény lakóival és persze a Mikulással.
2010. december 7. kedd 08:04 - HírExtra
A december közepéig tartó különleges programot az állatkert egy utazási irodával együttműködve szervezi a Miskolc környéki kistelepülések iskolás és óvodás gyermekei számára, akik a karácsonyi hangulatban feldíszített emeletes busszal érkeznek az állatkertbe - tájékoztatott az intézmény.

Az állatkertben pedig nemcsak hagyományos programokon vehetnek részt a kis látogatók, hanem testközelből ismerkedhetnek meg egyes "lakókkal" is, például kézbe foghatják a botsáskát és megsimogathatják a kígyót is. Az alkotóházban kipróbálhatják kézügyességüket, az arcfestőnél képzeletben belebújhatnak a kedvenc állatuk bőrébe, a téli hidegben pedig a teaházban egy forró tea mellett meg is melegedhetnek. Mindezek után természetesen a Mikulással is találkoznak a gyerekek.

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark harmadik alkalommal rendezik meg ezt a nem mindennapi sorozatot, amelynek részeként négy hét alatt mintegy ezer gyermek látogat el az állatkertbe. Hétfőn a szervezők ingyenesen látták vendégül a Gyermek Rehabilitációs Központból és az Éltes Mátyás Általános Iskolából érkezett beteg, illetve fogyatékkal élő gyerekeket, akiknek egyébként nem lett volna lehetőségük, hogy eljussanak ide. Ezeknek a gyermekeknek talán még nagyobb élményt jelentett találkozni a Mikulással, és közvetlen kapcsolatba kerülni az állatkert lakóival - állapították meg a szervezők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását