2024. május 14. - Bonifác

"Üdvözlöm a döntést"

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő üdvözölte hétfőn azt az amerikai döntést, hogy Washington nem erőlteti már a ciszjordániai zsidó telepen folyó építkezések újabb befagyasztását.
2010. december 13. hétfő 14:33 - HírExtra
"Üdvözlöm ezt az amerikai döntést. Ez jó Izraelnek, és jó a békének" - jelentette ki órákkal azelőtt, hogy Izraelbe érkezett volna George Mitchell, az amerikai elnök közel-keleti különmegbízottja. A küldött Netanjahun kívül Mahmúd Abbász palesztin elnökkel is találkozik. Hillary Clinton amerikai külügyminiszter, látván a közvetlen izraeli-palesztin tárgyalások kudarcát a telepbővítési moratórium ügyének megoldatlansága miatt, pénteken bejelentette, hogy Washington vissza akar térni a közvetett tárgyalásokhoz.

Mindkét felet arra sürgette, hogy haladéktalanul lássanak neki az alapvető kérdések megtárgyalásának. Ilyen például Jeruzsálem hovatartozása, a határok kérdése, a palesztin menekültek sorsa. Kompromisszumra sürgette a két érintett felet, s közölte, hogy a tárgyalások során az Egyesült Államok nem lesz pusztán "passzív résztvevő".

"A békéhez meg kell vitatnunk azokat a témákat, amelyek igazán hátráltatják a békét. (...) Üdvözlöm azt, hogy most elkezdjük megtárgyalni ezeket a témákat, és megpróbáljuk szűkíteni a nézetkülönbségeket" - mondta Netanjahu a hétfői fórumon. Beszédében olyan témákat említett, mint a biztonsági kérdések, a palesztin menekültek jövője és az, hogy a palesztinok ismerjék el zsidó államnak Izraelt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2010. december 14. 15:42
Jeruzsálem jövője?Vajon melyik Állam kiván tárgyalni fővárosáról?
Már megvan a Palesztin Autónómia Parlamentje:Abu Disz.
Legyen ott a fővárosuk is.
A palesztin menekültek,melyek létszáma 134 000 Fő,ha akarnak visszatérhetnek a ma is létező Palesztin Autonómiába.A többi leszármazott,akik már külföldön születtek,vagyis nem menekültek el sehonnan sem:Legyenek az őket befogadó Államok Állampolgárai.Az ENSZ nekik adja tovább azt a segélyt,amit a menekülttáborok fenntartására fordit.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását