2024. május 17. - Paszkál

Lecsukták a roma polgármestert

A roma kárpótlással kapcsolatos csalások és egyéb bűncselekmények miatt pénteken hirdetett ítéletet a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság.
2010. december 17. péntek 16:59 - HírExtra
Az elsőrendű vádlott, Horváth Attila, a megyei és a Győr városi roma kisebbségi önkormányzat elnöke 3 év 8 hónapi börtönbüntetést kapott, és 4 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. Őt különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan üzletszerűen elkövetett csalás és magánokirat-hamisítás miatt találta bűnösnek a bíróság. A vád szerint az ő esetében a kár meghaladja a 204 millió forintot.

Az ügy további 25 vádlottját végrehajtandó vagy felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság. Valamennyien csalás és magánokirat-hamisítás bűntettét követték el. A megyei bíróság összesen 36 év büntetést szabott ki rájuk, néhányukat közérdekű munkára kötelezte. A bíróság egy vádlottat felmentett, az ügyész a döntést tudomásul vette, így egyedül ez az ítélet jogerős. A többiek fellebbeztek vagy nyilatkozattételre három napot tartottak fenn.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását