2024. május 13. - Szervác, Imola

Nőtt a civil áldozatok száma

Húsz százalékkal több volt a civil áldozat Afganisztánban az év első tíz hónapjában, mint 2009 ugyanazon időszakában - derül ki egy friss ENSZ-jelentésből.
2010. december 21. kedd 17:17 - HírExtra
Az afganisztáni konfliktus 6215 civil áldozata közül 2412 meghalt, 3803 pedig megsebesült. Az áldozatok 76 százalékát a tálibok és más, a kabuli kormányzat és a külföldi erők ellen harcoló lázadók ölték vagy sebesítették meg. A lázadók öngyilkos merényletei és pokolgépes támadásai 998 ember halálát és 2062 sebesülését okozták.

A kormányt támogató erők - az amerikai, NATO- és afgán katonaság és rendőrség - felelős a civil áldozatok 12 százalékáért, vagyis 18 százalékkal kevesebbért, mint a múlt év első tíz hónapjában. Az áldozatukul esett 742 személy közül 162 halálát és 120 sebesülését légitámadások okozták.

A jelentés felhívja rá a figyelmet, hogy a légitámadások számának növekedése megállíthatja a kormányzati erők akcióiban áldozatul esettek számának csökkenését. Az amerikai erők június eleje és szeptember vége között 2100 bombát és repülőgépről indított rakétát használtak, 50 százalékkal többet, mint az egy évvel korábbi azonos időszakban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását