2024. május 12. - Pongrác

Többet lopunk, mint egy éve

Egy év alatt 15 ezerrel nőtt a lopás miatt indított büntetőeljárások száma, és tíz százalékkal csökkent a közlekedési balesetek, valamint az ittas járművezetők száma, derül ki a Belügyminisztérium által összesített 2010-es adatokból.
2011. január 14. péntek 10:11 - HírExtra
Tizenhárom százalékkal nőtt a testi sértések száma, a növekedésben Tolna megye vezet 143 százalékkal. 28 százalékkal nőtt az emberrablások száma, miközben ugyanilyen mértékben csökkent az emberkereskedelem miatt indított ügyek száma.

Továbbra is évente 130 embert ölnek meg országosan, ebből 32-t Budapesten. Vélhetőleg a reptéri bombafenyegetések hatékony felderítése miatt, több mint felére, 9-ről 4-re esett vissza a légiközlekedés rendje elleni bűncselekmények száma.

A gépjárműlopások száma enyhén csökkent, bár továbbra is naponta 16 autót lopnak el az országban, a legtöbbet a fővárosban, és a legkevesebbet Békés megyében. Duplájára emelkedett a számítógépes rendszerek elleni bűncselekmények száma.

A hatékony ellenőrzés eredményeként felére csökkent a jövedéki bűncselekmények száma, és szintén felére csökkent a bankkártya hamísítások száma. 15 ezerrel több lopást követtek el 2010-ben mint egy évvel azelőtt, és 17%-al nőtt a betöréses lopások száma. Egy éve alatt közel megháromszorozódott a fogolyszökések száma.

Drasztikusan csökkent a terrorcselekmények és a robbanóanyaggal való visszaélések száma, míg a szigorú tartási szabályok ellenére nőtt (121%) a lőfegyverrel visszaélők száma. Duplájára emelkedett a hivatali bántalmazási és kényszervallatási ügyek száma. A kriminál statisztika adatai szerint a legdurvább emelkedést tavaly a vérfertőzés (382%) és az uzsora bűncselekmények(1412%) száma hozta.
Forrás: Havaria
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását