2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Pakisztán: megöltek két MOL alkalmazottat

Pakisztánban fegyveresek csütörtökön megtámadták a MOL magyar olajvállalat helyi alkalmazottjait, és kettőt megöltek, másik kettőt elhurcoltak - jelentette a hatóságokra hivatkozva az amerikai hírügynökség.
2011. január 20. csütörtök 19:59 - HírExtra
A súlyos incidens az északnyugati országrészben, Kohát térségben történt. A gyaníthatóan szélsőséges iszlamista fegyveresek a munkából hazatérő dolgozók gépkocsioszlopát támadták meg, és négy katonát is megöltek.

A vidék főadminisztrátora, Halid Umerzaj szerint az alkalmazottak a MOL pakisztáni leányvállalatának, a MOL Pakistannak az alkalmazásában álltak, amely olajkutatással foglalkozik.

A két gépkocsiból álló konvojt a határrendőrség védte. Négy katona, valamint egy gépkocsivezető és egy munkás vesztette életét a támadásban, két másik alkalmazottat elraboltak - mondta el Umerzaj.

Pakisztán számottevő olaj- és gázkészletekkel rendelkezik délen és északnyugaton, de a kitermelésük kockázatos az iszlám szélsőségesek és a rablóbandák garázdálkodása miatt. Korábban más külföldi és helyi cégeket is támadások értek, s emiatt közülük sok visszafogta a tevékenységét.

2009-ben egy lengyel olajmérnököt raboltak el északnyugaton iszlamisták, és később le is fejezték. Egy szintén elrabolt kínai mérnököt hat hónap rabság után sértetlenül szabadon engedtek. A Mol közlése szerint a pakisztáni katonaság és rendőrség nagy erőket vetett be az eset körülményeinek kivizsgálására, és az elkövetők elfogására.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását