2024. május 14. - Bonifác

Carla Bruni már nem baloldali?

Többé már nem érzi magát baloldalinak Carla Bruni, aki három éve él házasságban Nicolas Sarkozyvel, Franciaország konzervatív elnökével.
2011. február 1. kedd 12:37 - HírExtra
Az egykori szupermodell és énekes korábban erős baloldaliságáról volt ismert, sokan épp ezt tekintették az egyik legfőbb hátránynak, amely visszavetheti Sarkozy újraválasztási esélyeit - olvasható a The Daily Telegraph című brit napilap internetes kiadásában. A francia first lady politikai pálfordulása Sarkozy tanácsadóinak reményei szerint hozzájárulhat ahhoz, hogy a mereven jobboldali szavazótábor felsorakozzon a népszerűtlen elnök mögé.

Carla Bruni alig két éve még azt mondta magáról, hogy "ösztönösen baloldali", és a 2007-es kampány egy pontján még Sarkozy szocialista ellenlábasát, Ségolene Royalt támogatta. Később a nyilvánosság előtt ellenezte az elnök arról szóló tervét, hogy DNS-tesztet végezzenek a bevándorlókon. Egy brit lapnak még azt is felfedte, hogy soha nem szavazna a jobboldalra.

A Le Parisien című francia napilap hétfői számának adott interjújában viszont már úgy fogalmazott: korábbi politikai meggyőződése abból fakadt, hogy "művészek közösségéhez" tartozott. "Bobók, azaz bohém burzsoák voltunk, baloldaliak, de akkoriban én Olaszországban szavaztam - idézte fel a Torinóban született egykori modell. - Franciaországban soha nem szavaztam a baloldalra, és kijelenthetem, hogy nem is akarom most elkezdeni. Már nem érzem magam baloldalinak."

Carla Bruni házasságkötése után lemondott olasz állampolgárságáról, francia állampolgárként viszont szavazhat a jövőre esedékes elnökválasztáson, amelyen várhatóan férje ringbe száll az újabb ötéves mandátumért. Politikai nézeteinek megváltozásáról még elárulta, hogy a francia baloldal viselkedése volt a legfőbb ok. "A szocialisták vezetői olyan dolgokat hangoztattak, mint a Nemzeti Front, ez pedig sokkolt" - állította.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását