2024. május 18. - Erik, Alexandra

A nap hülyesége

Új sport eresztett gyökeret Japánban: a versenyszerű gödörásás. A sportág megszállottjai - legalább ezren - a Tokió peremén, az országos gödörásó bajnokságon mérkőztek meg, hogy elnyerjék az első díjjal járó aranylapátot
2011. február 9. szerda 09:27 - HírExtra
A viadalon csak csapatban lehetett indulni, még nincs egyéni kategória, sem külön női. Többnyire edzésben lévők alkották a brigádokat, útépítők és -karbantartók, gázipari cégek földmunkásai. A 200 csapat között akadt több kizárólag női, sőt gyerekosztag is.

A szabály egyszerűnek tűnik: az nyer, aki 30 perc alatt nagyobb gödröt ás. Csakhogy ez nem minden, pluszpontokat kaphat a legötletesebb gödröt produkáló csapat, továbbá a legeredetibb ruhában ásó.

A versenyásók mérete szigorúan szabályozott, és a viadal előtt a szervezők ellenőrzik az eszközöket. Büntetéssel, egyenesen kizárással járhat, ha egy csapat megpróbál földet szórni-taposni-lökni vetélytársai lyukába.

Az idei győztesek 3 méter 26 centi mélyre ástak le a szintidő alatt, amivel nemcsak az aranylapátot érdelemelték ki, hanem 100 ezer jent (220 ezer forintot) is - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását