2024. május 17. - Paszkál

Európán kívüli Szlovákia

Szlovákia Európán kívülre helyezte magát azzal, hogy az uniós és nemzetközi jogot megsértve továbbra sem hajlandó eltörölni állampolgársági törvénye magyarellenes passzusait - állítja Szegedi Csanád, a Jobbik EP képviselője.
2011. február 13. vasárnap 07:29 - HírExtra
"Mint ismeretes, Szlovákia az uniós és nemzetközi jogot megsértve továbbra sem hajlandó eltörölni állampolgársági törvénye magyarellenes passzusait, azaz továbbra is szlovák állampolgárságuk megvonásával sújtják azon felvidéki magyarokat, akik vissza merészelik igényelni törvénytelenül elvett magyar állampolgárságukat" - áll a Szegedi Csanád, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke, a párt Európai Parlament képviselője.

Szegedi szerint Szlovákia ezzel a lépésével Európán kívül helyezte magát, hiszen "kontinensünkön minden olyan állam - Spanyolországtól Itáliáig, Horvátországtól Ausztriáig és Finnországig vagy éppen Romániáig - amelyik rendelkezik határon túli nemzetrészekkel, kérelmükre biztosítja számukra az anyaország állampolgárságának automatikus, könnyített meg-, vagy visszaadását (amennyiben erőszakkal megfosztották tőle őket, lásd erdélyi magyarok, dél-tiroli osztrákok, Horvátországon kívül élő horvátok stb.)".

"Szlovákia ellenben és sajnos egy kisebbségi komplexusokkal küszködő, szorongó kis ország, és politikusainak rossz a lelkiismerete. Jogellenes és emberellenes lépésével a szlovák kormány ráadásul tovább mélyíti a magyarság és a szlovákság közti szakadékot, amellyel saját többségi népének is súlyos károkat okoz. A médiatörvénnyel kapcsolatban oly vehemensen hazánk belügyeibe beavatkozó Európai Uniót és annak soros magyar elnökségét pedig fentiek miatt felszólítom, hogy kezdeményezzen jogsértési eljárást az alapvető jogokra érzéketlen Szlovákia ellen" - hangsúlyozta közleményében Szegedi Csanád.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását